Makkelijk en snel bestellen?

Klik hier om naar onze nieuwe webshop te gaan. 

FAQ HS3 & 4               

  • ARBITRARY WAVEFORM GENERATOR
  • STORAGE OSCILLOSCOPE
  • SPECTRUM ANALYZER
  • MULTIMETER
  • TRANSIENT RECORDER

Handyscope-HS 3 & 4


Vraag:

Betreft de HS3-100 heb ik enkele vragen;

  • In de hardware specificaties wordt er als extra optie gesproken over een 10 MHz generator output. Is dit een 10 MHz reference clock (met BNC connector?) of betekent dit dat de AWG bandbreedte 10 MHz is i.p.v. 2 MHz.?

  • Een andere optie betreft een enkel-kanaals HS3 zonder generator, maar met 512K samples geheugen. Is het mogelijk de oorspronkelijke HS3-100 uit te rusten met meer dan 128K samples geheugen? Bijv. 1024K.

  • Is het mogelijk om additioneel aan externe net-adapter te bestellen?

  • Ondersteunt de HS3-100 ook sequence-mode acquisitie?

Antwoord:
  • Standaard kan er een frequentie van 2 MHz ingesteld worden met de AWG. De AWG zelf werkt met een sample clock van 50MS/s. Er is een aparte Handyscope HS3 te verkrijgen waarbij de bandbreedte van de uitgangs versterker van de AWG ongeveer 7 MHz is. (standaard is deze 2MHz). In de software kan dan de AWG tot 10MHz ingesteld worden. De bandbreedte van de hardware is dus ongeveer 7MHz en in de software kan er een frequentie van maximaal 10MHz ingesteld worden.
  • De hardware van de Handyscope kan door de software veranderd worden. Hierdoor is het mogelijk het geheugen van de AWG voor kanaal 1 te reserveren. Ook het geheugen van kanaal 2 kan voor kanaal 1 gereserveerd worden. Hierdoor ontstaat er een geheugen van 512K voor kanaal 1.
  • Dit is een optie die bij DDS aangevraagd kan worden. Er is geen speciale Handyscope HS3 voor nodig.
  • Een externe adapter is bij een Handyscope HS3 te bestellen (order code:15- HS3-POWER)
  • Ons is niet duidelijk wat u precies met sequence-mode acquisitie bedoeld. Het is mogelijk met de Handyscope HS3 om meerdere metingen achter elkaar te doen en deze op disk op te slaan. 

 

Vraag:
Voor meting in een productie-lijn willen we gebruik maken van een lichtcel, die contrast meet op de band. Deze cel schakelt tussen hoog en laag. Sampletijd van de meting moet in de orde van grootte van 1 microseconde liggen, dus samplefrequentie ca. 1 MHz. Signaal is 24 V. Verbinding met PC bij voorkeur via USB of PCMCIA.

 
Ik vond op uw website de Handyscope HS3. Is dit het geschikte meetaparaat voor onze toepassing? 
 
We willen graag meetdata exporteren naar Excel. Is dit mogelijk met de meegeleverde software?

Antwoord:
De Handyscope HS3 kan worden gebruikt in uw meet toepassing. Het 24 volt signaal is geen probleem . De Handyscope HS3 heeft een ingangsbereik van ±200mVolt tot ±80 Volt.

De 1 µSec meet tijd is ook geen probleem. De Handyscope HS3-5MHz heeft een sampled snelheid van 5MS/s (=200nSec). (Er is ook nog een Handyscope HS3-10MHz, -25MHz -50MHz en -100MHz beschikbaar). Wat nog een probleem kan zijn is de totale meet tijd. De Handyscope HS3 heeft een record lengte (=aantal meet punten) van 128kWords (=131072 samples) per kanaal. Wanneer er met een snelheid van 1µSec per sample gemeten wordt is de maximale meet tijd 0.131 sec. Ik weet niet als deze tijd lang genoeg is om de oprekking van het papier te
kunnen meten.

Wanneer er 128kWords worden gemeten kan de PC ongeveer 5 maal per sec deze hoeveelheid data verwerken (USB 2.0 High speed). De Data kan als ASCII waarden (gescheiden door een komma) bewaarde worden. Deze file kan in Excel ingelezen worden.

De Handyscope HS3 wordt op de USB poort (2.0 of 1.1 ) aangesloten.

Vraag:

Wij willen de spanningsspectra meten, met als doel de kwaliteit te kunnen bepalen voor
het communiceren over laagspanningsnetten. (230V)  (gemeten op één lijn: fase-nul, dus géén fase-fase metingen)

Freq. 9 kHz tot 250 kHz.

Wij willen ruisbronnen kunnen vaststellen, maar ook eventuele aangekoppelde apparatuur
in bovengenoemd spectrum kunnen analyseren. Dus ook bandbreedte bepaling zou mogelijk moeten zijn. (kunnen inzoomen rond fo)

De 'geschoten' plaatjes, en overige meetresultaten zouden wij graag digitaal willen over kunnen halen naar
een laptop voor verdere rapportage.(RS232/USB koppeling of een flop...oid)

Antwoord:

Wanneer u een spectrum wil bepalen van 9kHz tot 250kHz kan dit gedaan worden met de Handyscope HS3-25MHz.

De Handyscope HS3 kan maximaal 32768 spectrale componenten weergeven. Bij 250kHz geeft dit een resolutie van 7.629Hz (250kHz/32768). Dus als u rond een Fo wilt inzoomen kan dit met een maximale resolutie van 7.629 Hz.

Door dat de Handyscope HS3 met 16 bit kan meten is het dynamisch bereik (100dB) groot. Ruisbronnen kunnen hierdoor makkelijk waargenomen worden.

De meetresultaten zijn digitaal te bewaren en te gebruiken voor verdere reportage.

Ik denk dat u nog wel een speciale voorziening moet hebben om tussen de fase en nul te meten. Normaal staat hier 230 volt (ongeveer 324 volt top). Het communicatie signaal zal waarschijnlijk in amplitude vele malen kleiner zijn. Er is dus een filter nodig om eerst de 50 Hz en een aantal harmonische er uit te filteren. Waarschijnlijk is de laagste frequentie in het communicatie signaal 9kHz. Een hoog doorlaat filter met een kantelpunt van 9 kHz is er dan ook nodig. Ook is een galvanisch scheiding aan te bevelen, zowel voor de PC als de HS3.

Vraag:

Ik wil met een HS3 meten tot 250Vac aan het lichtnet, waar moet ik dan op letten?

Antwoord:

Een galvanisch scheiding aan te bevelen, zowel voor de PC als de HS3. Voor de PC kunt u dan het gemakkelijkste een Laptop nemen op batterij voeding waarbij dan de 220Vac netadapter niet aangesloten is, dus alleen op de Batterij werken van de laptop.

Voor de HS3 is een eenvoudige Computer UPS aan te bevelen. Deze sluit men dan ook niet aan op de 220Vac, maar laat hem alleen werken op de interne batterij, hiermee kunt een een aantal uren werken met de HS3.

Dus het recept is ALLE 220VAC STEKKER WEGLATEN NIET GEBRUIKEN!

Wanneer u in het bezit bent van  scheidings transformator kunt u zowel de HS3 als de PC op de scheidings transformator aansluiten.

Vraag:

Verlichtingsarmaturen met b.v. fluorescentie lichtbronnen welke worden aangestuurd door b.v. een electronisch voorschakelapparaat.

Bij één van onze eindgebruikers blijkt na 2 jaar plots een aantal armaturen uit te vallen doordat het electronische voorschakelapparaat defect is gegaan.

Daar de armaturen worden toegepast in de directe omgeving van stoorbronnen,  hebben wij het vermoeden dat het aan en uit schakelen van een machine met electromotor mogelijk spanningspieken veroorzaakt waardoor uiteindelijk het VSA defect raakt.

Met in onze achterhoofd , "Meten is weten " dachten wij er goed aan te doen om over een zo kort mogelijke periode vast te stellen of kwalijke spanningspieken voor het electronisch VSA's ter plaatse optreden.  Kunnen wij dit met de HS3 van TiePie?

 

Antwoord:

De spanning pieken kunnen met de Handyscope HS3 een een differentieele probe SI9002 gemeten worden.

De Handyscope HS3 heeft een autodisk functie. Hiermee kunnen alle spannings pieken die ontstaan gemeten en opgeslagen worden.

Met de autodisk functie wordt de trigger voorwaarde ingestel (bv een piek spanning hoger dan 340 volt  moet op getrigger worden). Elke keer als er aan de trigger voorwaarden wordt voldaan zal de data op disk worden bewaardt (+ datum en tijd).
Er kan ingesteld worden hoeveel data voor het trigger punt opgeslagen moet worden en hoeveel data er na het trigger punt opgeslagen moet worden.
Na bijvoorbeeld een week meten kan men zien hoe vaak de storing is opgetreden en hoe groot de storing was. Eventueel kan men op het andere kanaal van de Handyscope HS3 meten als de koelcellen aan gingen of niet (bijvoorbeeld met een stroom tang de stroom van de koel installatie meten)

Ik denk dat dit meetprobleem makkelijk met de Handyscope HS3 en een SI9002 gemeten kan worden.

Vraag:

We zouden graag Uw advies hebben voor het volgende probleem in onze meetopstelling.
 
    De HS4 scope wordt gebruikt om performance metingen te maken op een ... simulator die gemonteerd staat op 6 acutators
    Op dit platform zit een accelerometer gemonteerd die de Z verplaatsing moet meten.
 
    Omdat de zwaarte kracht met 1 G aanwezig is , is er in rust situatie al 1 Volt aanwezig op de uitgang van deze opnemer.
 
    De bedoeling is dat we dit signaal dat gesupponeerd is op deze 1 volt dc willen meten met een gevoeligheid van ongeveer 100 mV / dev.
    zonder over te gaan op een AC ingangs koppeling.
 
    Is er een mogelijkheid om deze offset spanning weg te regelen en nog steeds de juiste gevoeligheid te houden in de meting.
 
 
    Eerder kontakt gaf men de mogelijkheid om de AD converter naar 12 bits en de zoom functie te gebruiken.
    Het was niet mogelijk ver genoeg in te zoemen al hierboven is gevraagd.

Antwoord:

Ik heb voor u een setfile gemaakt voor de Multi Channel software ( klik hier om te downloaden ). Als u deze setfile laadt, wordt de versnelling in g's getoond. Het meetinstrument wordt in 16 bit resolutie gezet zodat u zoveel mogelijk detail kunt zien.
Het scherm is zo ingesteld dat u 100mg per divisie ziet.

De omzetting van de gemeten spanning wordt gedaan met behulp van een Gain/Offset object. De input-offset van de Gain/Offset is ingesteld op -1
V, om voor de zwaartekracht te compenseren. U kunt dit getal vervangen door de werkelijke gemeten offset in rust (met een minteken). Ik ben er vanuit
gegaan dat de uw sensor precies 1 V/g levert, dus de Gain staat op 1. U kunt dit veranderen in de factor (g/V) die gespecificeerd is voor de sensor.
 

Vraag:

Tot nu toe hebben we het resultaat steeds met een screen shot (dump) naar een document gekopieerd  waar extra info ( naam, datum, waar , etc ) welke aan het bedrijf werd gepresenteerd.
Is er een mogelijkheid om de data in cvs of ander formaat naar een printbaar document te versturen, dan zonder een duurdere applicatie nodig te hebben zoals matlab.

Antwoord:

De eenvoudigste manier om een plaatje van een meting in een document te krijgen is "Kopieer afbeelding" te kiezen in het popup menu van de grafiek.
Er wordt dan een afbeelding op het klembord geplaatst die geplakt kan worden in een document. U kunt hiervan een voorbeeld zien in het 
hier te downloaden PDF document "Screenshots.pdf".

In dit voorbeeldbestand staan twee plaatjes met dezelfde data, maar met een verschillend kleurschema. Het kiezen van zulke kleurschema's is een van de
nieuwe mogelijkheden van versie 1.0 van de Multi Channel software, die volgende maand beschikbaar is.

Het is ook mogelijk de data te exporteren naar bijvoorbeeld het CSV-formaat, zodat bijvoorbeeld met excel een figuur kan worden gemaakt. U
kunt informatie over het exporteren van data vinden op https://www.tiepie.com/nl/classroom/9/137. Het onderste plaatje in het
document is met excel gemaakt van geëxporteerde data.


Vraag:

Aansluitend op mijn telefonische vraag van vanmorgen stuur ik u een
schetsje van 2 signalen die wij willen vastleggen met een digitale geheugen
oscilloscoop.
Op het scherm van de scoop (of pc scherm of printer) willen wij de twee
signalen zichtbaar maken en daarmee de intervallen T1 en T2 opmeten. Dit
moet met een nauwkeurigheid van 1 milliseconde of nauwkeuriger. Ook willen
wij vanaf het scherm het aantal gehele pulsen N tellen.
 

Antwoord:

De meting die u voorsteld kan zonder probleem (automatische) met de Handyscope HS3 uitgevoerd worden.

De meting is over een periode van maximaal 60 seconde. De Handyscope HS3 heeft een maximale record lengte van 128 K (130972 sample)
Wanneer er wordt gesampled met een snelheid van 2kHz is de resoluite 0.5 msec. De maximale meettijd is dan 65.49 sec.
U kan dus met een resolutie van 0.5 msec het signaal meten. Ch1 kan triggeren op het gate signaal en Ch2 kan de pulsen meten.

Standaard heeft de software een optie om de pulsen automatisch te tellen. Ik denk dat dit makkelijker is dan met de hand de pulsen tellen.
(Wanneer er 450 pulsen in het signaal zitten is het aantal pulsen tellen op het scherm mogelijk als het signaal uitvergroot wordt. Een scherm resolutie is ongeveer 1000 pixels. 450 pulsen geven 450 lijnen omhoog en 450 lijnen omlaag. Het scherm zal dus vol met lijnen staan. Het signaal kan uitvergroot worden zodat de lijnen wel op het scherm geteld kunnen worden.)

Het tellen van de pulsen op papier kan zonder uitvergroting.

Bijgevoegd een meetvoorbeeld met 285 pulsen

Vraag:

Tellen pulsen met Tiepe HS4 4x10Mhz

Omschrijving meting

Er wordt een encoder signaal binnen gelezen van 180 pulsen/omwenteling, welke elke omwenteling een nulpuls genereert. Bij “I/O” heb ik met “begrenzer” de ruis weg gefilterd en heb een digitaal signaal gekregen. Dit signaal heb ik heb ik aan “RPM”gekoppeld en geeft nu perfect het toerental weer, wat gegenereerd is uit de afstand tussen de pulsen.

Wat ik uiteindelijk wil is het toerental weten van puls tot puls en dan ook nog ten opzichte van de nulpuls.

Zie hieronder:

Wens:

- Tellen pulsen, zoals hierboven op deze pagina geschreven pulsen vraag.

  

- Op de tijdbasis wil ik graag starten met tellen vanaf de nulpuls

 

 

 

Pulstellen

-         Exporteren data, niet alle meetpunten maar alleen punten als er een wijziging optreedt dus bij elke puls.

 Nu:                                   Gewenst:

Relative time

A encoder

 

Relative time

A encoder

RPM

Pulstellen

s

V

 

s

V

 

 

0

1

 

0

1

95,2272053721447

0

5,00E-05

1

 

0,00285

1

95,2272053721447

1

0,0001

1

 

0,00635

1

93,9078006213665

2

0,00015

1

 

 

 

 

3

0,0002

1

 

 

 

 

4

0,00025

1

 

 

 

 

 

0,0003

1

 

 

 

 

 

0,00035

1

 

 

 

 

 

0,0004

1

 

 

 

 

 

0,00045

1

 

 

 

 

 

0,0005

1

 

 

 

 

 

0,00055

1

 

 

 

 

 

0,0006

1

 

 

 

 

 

0,00065

1

 

 

 

 

 

0,0007

1

 

 

 

 

 

0,00075

1

 

 

 

 

 

0,0008

1

 

 

 

 

 

0,00085

1

 

 

 

 

 

0,0009

1

 

 

 

 

 

0,00095

1

 

 

 

 

 

0,001

1

 

 

 

 

 

0,00105

2

 

 

 

 

 

0,0011

2

 

 

 

 

 

0,00115

2

 

 

 

 

 

0,0012

2

 

 

 

 

 

0,00125

2

 

 

 

 

 

0,0013

2

 

 

 

 

 

0,00135

2

 

 

 

 

 

0,0014

2

 

 

 

 

 

0,00145

2

 

 

 

 

 

0,0015

2

 

 

 

 

 

0,00155

2

 

 

 

 

 

0,0016

2

 

 

 

 

 

0,00165

2

 

 

 

 

 

0,0017

2

 

 

 

 

 

0,00175

2

 

 

 

 

 

0,0018

2

 

 

 

 

 

0,00185

2

 

 

 

 

 

0,0019

2

 

 

 

 

 

0,00195

2

 

 

 

 

 

0,002

2

 

 

 

 

 

0,00205

2

 

 

 

 

 

0,0021

2

 

 

 

 

 

0,00215

2

 

 

 

 

 

0,0022

2

 

 

 

 

 

0,00225

2

 

 

 

 

 

0,0023

2

 

 

 

 

 

0,00235

2

 

 

 

 

 

0,0024

2

 

 

 

 

 

0,00245

2

 

 

 

 

 

0,0025

2

 

 

 

 

 

0,00255

2

 

 

 

 

 

0,0026

2

 

 

 

 

 

0,00265

2

 

 

 

 

 

0,0027

2

 

 

 

 

 

0,00275

2

 

 

 

 

 

0,0028

2

 

 

 

 

 

0,00285

1

 

 

 

 

 

0,0029

1

 

 

 

 

 

0,00295

1

 

 

 

 

 

0,003

1

 

 

 

 

 

0,00305

1

 

 

 

 

 

 

Antwoord:

Het is momenteel nog niet mogelijk in de Multi Channel software om pulsen te tellen. Er zal hiervoor een I/O toegevoegd worden die
gebruikt kan worden voor het decoderen van encoder-signalen.
Deze zal gebruikt kunnen worden voor het tellen van pulsen, zoals in dit geval, maar ook voor 2 kanaals encoders zodat ook de draairichting
kan worden  bepaald.

De makkelijkste manier om met de huidige software het aantal pulsen te bepalen is door het RPM-signaal te integreren. Hierbij moet ook
nog een Gain/Offset worden gebruikt:

RPM -> Gain ( 180/60 ) -> Integrator -> Grafiek.

De factor 180/60 in de gain zorgt ervoor dat het rpm-signaal wordt omgezet naar Hz (1/60) en naar pulsen per seconde ipv van
omwentelingen per seconde (180). De integrator telt de pulsen vervolgens op.

In de grafiek kan gemakkelijk het aantal pulsen tussen de cursors worden bepaald met de meting "rechts-links" op de uitgang van de
integrator. Als ik dit doe, kom ik trouwens niet op 180 pulsen tussen twee sync pulsem, maar 120.

Over het exporteren van de data: TiePie zal dit in gedachten houden voor toekomstige opties. Alle (tijd)bases in de software zijn momenteel
linear. Er is een samplefrequentie en een recordlengte. Samen bepalen deze twee waarden de tijdbasis. In geval van weinig veranderende
metingen is het handiger om een expliciete tijdbasis te gebruiken, dus per sample ook de tijd op te slaan. Dit zal met een latere versie
van de software mogelijk zijn, maar het is nog niet bekend wanneer.

 

 

Vraag:

Ik ben op zoek naar een scope die ook  vermogens meting moet kunnen doen.
 De energiemeting verloopt met de formule; I kwadraat x R intergraal dxt   = Joule.
 Om het een en ander te verduidelijken heb ik twee foto's als bijlage ( zie de 2 hieronder),  hier is het een en ander duidelijk te zien.
 Eerst onbelast en belast met 500 Ohm (norm 60335)  Indien nu de oppervlakte bij die 500 Ohm bekend is ( dxt) is de
 energiepuls te berekenen.
 

 
 

Antwoord:

Met onze TiePie Multi Channel software is het meetprobleem van U vrij eenvoudige aan te pakken.

In die software is het mogelijk "blokjes" met bepaalde bewerkingen te selecteren en het signaal daar door te sturen. Er kunnen verschillende blokjes gebruikt worden.

Ik heb een schetsje gemaakt van de benodigde blokjes voor het meetprobleem van U, zie hieronder.

Er kan een setfile aangeleverd woden die deze meting uitvoert. Die kan dan met de TiePie demosoftware bekeken worden.
Wanneer de Setfile geladen wordt staan alle instellingen in de software gelijk goed om deze meting uit te voeren!

 

Vraag:

Ik ben op zoek naar een data logger die op meerde kanalen (4 stuks) kan logger. Dit moet constant gebeuren of na een (pre)trigger.
De sample rate per kanaal moet maximaal 10 per seconde zijn.

De TiePie HS4 lijkt mij een geschikt apparaat, allen twijfel ik wat over de software. Ik heb de demo software van Tiepie en van Picoscoop gedownload en ben hier mee gaan experimenteren. De demo versie van Tiepie lijkt op het eerste gezicht erg onstabiel, wanneer  ik de software laat opslaan na ingestelde sampels of na een trigger, dan heb ik het idee dat er niets wordt geregistreerd. Of te wel het lijkt of ik een stuk data mis!

Of de picosoftware dit doet weet ik maar het ziet er wel veel overzichtelijker (gebruiksvriendelijker) uit.

Kan de Pico of de Tiepe meerdere apparaten tegelijk in lezen via meerdere USB ingangen. Hoeveel zijn dit er dan en gaat daar de meetsnelheid veel achter uit.

Wat uiteindelijk het resultaat moet zijn, is dat ik op meerdere kanalen (minimaal 4 stuks) over een langere periode met een sample rate van ± 10 sampels per seconde , of sneller, per kanaal gemeten dient te worden. Ook zou het mooi zijn als er met meerdere apparaten te gelijk met een PC gemeten kan worden. Dit met de gedachte dat ik of op meerdere plaatsen metingen kan verrichten of op een plaats met 8/12/16…… kanalen kan meten.

Richting onze klant moet ik een grafiek de meetresultaten kunnen laten zien.

Antwoord:

Loggen van 4 kanalen met een lage samplesnelheid is voor de Handyscope HS4 geen enkel probleem, deze is daar prima toe in staat!

Het probleem met de software dat beschreven word komt bij Tiepie niet bekend voor, ikzelf heb die ervaring niet met de TiePie software.
Als ik de transient recorder (het apparaat voor langzame metingen) metingen laat opslaan gaat dat zonder problemen. Ik heb het dan wel
getest met de "echte orginele" software.

Dat U de software van de Pico overzichtelijker vindt, is natuurlijk een persoonlijk gevoel, waar men niet echt over
kunt discussiëren. Het is wel zo dat de specificaties van de Pico-instrumenten minder zijn dan die
van de TiePie-instrumenten (zie bijlage), bij een gelijkwaardige prijs.

Wij hebben twee verschillende software-paketten bij de Handyscope HS3 en Handyscope HS4. De eerste is de bekende meetsoftware. Deze kan met een
stuks hardware overweg en levert een oscilloscope, een voltmeter, een spectrum analyzer en een Transiënt Recorder.

Daarnaast hebben we nu ook een nieuw pakket, de Multi Channel-software. Deze software, waar wij nog druk mee bezig zijn meer functionaliteit aan
toe te voegen maakt het mogelijk met meer apparaten tegelijk metingen te verrichten. Dit kunnen zowel Handyscopes HS3 als Handyscopes HS4 zijn,
in elke gewenste combinatie. De apparaten kunnen onafhankelijk van erlkaar werken, maar kunnen ook gekoppeld worden om op die manier een
meerkanaals instrument te krijgen. Elk apparaat heeft zijn eigen USB-poort, dus elk apparaat beschikt over de maximale
data-doorvoersnelheid.
De kanalen van de verschillende apparaten kunnen zowel in verschillende schermen als ook in hetzelfde scherm getoond worden, zodat een goed
vergelijk mogelijk is.
Het aantal apparaten dat aangesloten kan worden, is in theorie 127, in de praktijk ligt de limiet bij het aantal beschikbare USB-aansluitingen.
Met USB-hubs is dit aantal uit te breiden.

 

  TiePie / DDS
Handyscope HS4
TiePie / DDS
Handyscope HS3
PicoScope 3205 PicoScope 3206 PicoScope 3423
Automotive Oscilloscope
Pico ADC-212/3
PC Oscilloscope
Pico ADC-216
PC Oscilloscope
Resolution 12 bits 8, 12, 14, 16 bits selectable 8 bits 8 bits 12 bits 12 bits 16 bits
Channels 4 x input (BNC)
external trigger on extension connector
2 x input (BNC)
AWG output (BNC)
external trigger on extension connector
2 x input (BNC)
generator output / external trigger (BNC)
2 x input (BNC)
generator output / external trigger (BNC)
4 x input (BNC) 2 x input (BNC)
external trigger (BNC)
2 x input (BNC)
external trigger (BNC)
Voltage ranges ±200 mV to 80 V in 12 ranges ±200 mV to 80 V in 12 ranges ±100 mV to 20 V in ? ranges ±100 mV to 20 V in ? ranges ±20 mV to 50 V in 11 ranges ±10 mV to 20 V in 11 ranges ±10 mV to 20 V in 11 ranges
Analog bandwidth 50 MHz 50 MHz 100 MHz 200 MHz 10 MHz 1.5 MHz 166 kHz
Accuracy ±0.2% ± 1 LSB ±0.2% ± 1 LSB ±3% ±3% ±1% ±1% ±1%
Overload protection ±200 V ±200 V ±100 V (signal input)
±30 V (signal generator / external trigger)
±50 V (between grounds)
±100 V (signal input)
±30 V (signal generator / external trigger)
±50 V (between grounds)
±100 V ±100 V ±100 V
Input impedance 1 MOhm 1 MOhm 1 MOhm 1 MOhm 1 MOhm 1 MOhm 1 MOhm
Dynamic range 96 dB 96 dB 50 dB 50 dB ? 80 dB 96 dB
Signal generator - Sine/Square/Triangle/DC/Noise/Arbitrary
Variable Amplitude
Variable Frequency
Variable DC Offset
Variable Symmetry
sweep mode
burst mode
Max. frequency 2 MHz
Sine/Square/Triangle
Fixed Amplitude
Variable Frequency


single/dual sweep

Max. frequency 1 MHz
Sine/Square/Triangle
Fixed Amplitude
Variable Frequency


single/dual sweep

Max. frequency 1 MHz
- - -
Sampling rate   5 MS/s (all channels)
10 MS/s (all channels)
25 MS/s (all channels)
50 MS/s (all channels)
(depends on model)
    5 MS/s (all channels)
  10 MS/s (all channels)
  25 MS/s (all channels)
  50 MS/s (all channels)
100 MS/s (all channels)
(depends on model)
100 MS/s

5 GS/s equivalent time
100 MS/s (2 channels)
200 MS/s (1 channel)

10 GS/s equivalent time
20 MS/s (1 channel)
10 MS/s (2 channels)
  5 MS/s (3 or 4 channels)
3 MS/s 166 kS/s (2 channels)
333 kS/s (1 channel)
Buffer size 128 k samples per channel 128 k samples per channel (2 ch. + gen.)
256 k samples per channel (2 ch.)
512 k samples (1 ch.)
512 k samples 1 M samples 512 k samples 32 k samples 32 k samples
Pre/post trigger -100% - 100% -100% - 100% -100% - 100% -100% - 100% ? -100% - 100% -100% - 100%
timebase accuracy 0.01% 0.01% 50 ppm 50 ppm ? ? ?
trigger modes Free Run
Auto
Repeat
Single
Save To Disk On Trigger
Free Run
Auto
Repeat
Single
Save To Disk On Trigger
Free Run
Auto
Repeat
Single
Save To Disk On Trigger
Free Run
Auto
Repeat
Single
Save To Disk On Trigger
? Free Run
Auto
Repeat
Single
Free Run
Auto
Repeat
Single
Dimensions
140 mm x 170 mm x 25 mm
140 mm x 190 mm x 45 mm
PC Connection USB 2.0 (USB 1.1 compatible)
cable supplied
USB 2.0 (USB 1.1 compatible)
cable supplied
USB 2.0 (USB 1.1 compatible) USB 2.0 (USB 1.1 compatible) USB 2.0 (USB 1.1 compatible)
cable supplied
Parallel Port
cable supplied
Parallel Port
cable supplied
Power supply From USB port (500 mA @ 4.5V) From USB port (500 mA @ 4.5V) From USB port (500 mA @ 4.5V) From USB port (500 mA @ 4.5V) From USB port (500 mA @ 4.5V) 500 mA @ 12 V
(can be used with BA001 battery pack)
500 mA @ 12 V
Environmental +0 °C to +55 °C for quoted accuracy,
-20 °C to +70 °C overall.
5 to 95% RH non condensing
+0 °C to +55 °C for quoted accuracy,
-20 °C to +70 °C overall.
5 to 95% RH non condensing
? ? +20 °C to +30 °C for quoted accuracy,
0 °C to +70 °C overall.
20 to 90% RH
+20 °C to +30 °C for quoted accuracy,
0 °C to +70 °C overall.
20 to 90% RH
?
Supplied software TiePie Measurement software
for Windows 98/98SE/ME/2000/XP

TiePie Multi channel software
for Windows 98/98SE/ME/2000/XP

Drivers for Matlab, LabView

DLL and examples for C, Delphi, Visual Basic
TiePie Measurement software
for Windows 98/98SE/ME/2000/XP

TiePie Multi channel software
for Windows 98/98SE/ME/2000/XP

Drivers for Matlab, LabView

DLL and examples for C, Delphi, Visual Basic

www.picoscope.nl

PicoScope: DOS and Windows
(3.x, 95/98, NT/2000/XP)

PicoLog for Windows
(3.x, 95/98, NT/2000/XP)

Drivers & examples: C, Pascal,
Delphi, Visual Basic,
HP VEE and LabVIEW
A macro is provided to collect
data directly into an Excel spreadsheet
 

www.picoscope.nl

PicoScope: DOS and Windows
(3.x, 95/98, NT/2000/XP)

PicoLog for Windows
(3.x, 95/98, NT/2000/XP)

Drivers & examples: C, Pascal,
Delphi, Visual Basic,
HP VEE and LabVIEW
A macro is provided to collect
data directly into an Excel spreadsheet
 

www.picoscope.nl

PicoScope Automotive
for Windows 98SE/ME/2000/XP
PicoScope: DOS and Windows
(3.x, 95/98, NT/2000/XP)

PicoLog for Windows
(3.x, 95/98, NT/2000/XP)

Drivers & examples: C, Pascal,
Delphi, Visual Basic,
HP VEE and LabVIEW
A macro is provided to collect
data directly into an Excel spreadsheet
 

Note: PicoScope Automotive
can be purchased separately for use with the ADC-212.

PicoScope: DOS and Windows
(3.x, 95/98, NT/2000/XP)

PicoLog for Windows
(3.x, 95/98, NT/2000/XP)

Drivers & examples: C, Pascal,
Delphi, Visual Basic,
HP VEE and LabVIEW
A macro is provided to collect
data directly into an Excel spreadsheet
 

www.picoscope.nl

Price

prices are approximate

50 MHz: £940 / $1490 / €1380
25 MHz: £760 / $1350 / €1120
10 MHz: £599 / $  960 / €  890
  5 MHz: £440 / $  699 / €  648
 
100 MHz: £820 / $1207 / €1108
  50 MHz: £776 / $1142 / €1048
  25 MHz: £610 / $  978 / €  898
  10 MHz: £530 / $  850 / €  780
    5 MHz: £435 / $  692 / €  640
 
£599 / $1051 / €871 £799 / $1403 / €1162 £699 / $1227 / €1015 £299 / $525 / €435 £499 / $871 / €722


(c) 2009 TiePie Factory

 

SterkeKoffers Coax kabel CHIP PROGRAMMERS GSM STARTPAGINA BESTELLEN HOME

E-Mail voor vragen aan D.D.S. Electronics 
(C) 2011 DDS Electronics Europe  b.v. Alle rechten en of prijswijzigingen voorbehouden.