• OSCILLOSCOPE
  • SPECTRUM ANALYZER
  • VOLTMETER
  • TRANSIENT RECORDER

Tiepie Scopen werken ook met Matlab


Matlab logo

Alle TiePie engineering meetinstrumenten kunnen nauw samenwerken met MathWorks Matlab. Dit biedt de mogelijkheid om gemeten data direct te verwerken in plaats van deze eerst op te slaan en daarna weer te importeren om uw berekeningen te doen.

Eerdere versies van Matlab vereisen een MEX-bestand om te kunnen communiceren met een DLL. Vanaf versie 6.5.1 kunnen DLLs in Matlab rechtstreeks worden gebruikt. U kunt de DLL voor uw instrument vinden in de download-sectie.

Installatie

Om de DLL voor gebruik in Matlab te installeren maakt u een folder op uw harde schijf, bijvoorbeeld: "c:\tiepie". Gebruik geen spaties in de naam van de folder! Kopieer tiepie.h en de DLL naar deze nieuwe folder. Kopieer de HEX-bestanden van uw instrument naar de folder $Matlab\Bin\Win32. Waar $Matlab uw Matlab-folder is.

Gebruik altijd dezelfde versie van: de DLL, HEX-bestanden en drivers.

Voor de Handyscope HS3 is een .m-bestand beschikbaar om u op weg te helpen met het gebruik van uw instrument in Matlab. Dit .m-bestand moet naar dezelfde folder als de DLL worden gekopieerd. Ga hierna in Matlab naar deze folder en voer hs3test uit.

Matlab logo colourful

TiePie engineering meetinstrumenten gebruiken in Matlab

Om een meetinstrument in Matlab 6.5.1 of hoger te gebruiken, moet eerst de DLL worden geladen in Matlab. Dit doet u als volgt:

 

loadlibrary( 'hs3', 'tiepie.h' );
 

Dit commando laadt alle functies die worden gespecificeerd in het tiepie.h-bestand. Matlab kan nu al deze functies aanroepen om te communiceren met het meetinstrument. Om een lijst te zien van de ondersteunde functies typt u:

 

libfunctions( 'hs3' )
 

De geladen functies kunnen worden gebruikt in Matlab met het calllib-commando. Voor metingen kunnen worden gedaan moet eerst het instrument worden geinitialiseerd met:

 

calllib( 'hs3' , 'InitInstrument' , 0 )
 

Deze aanroep is gedaan zonder puntkomma achter het commando, zodat het resultaat van de functie-aanroep door Matlab wordt getoond. Als het resultaat gelijk is aan '0' zijn er geen fouten en is het instrument geinitialiseerd. Een ander resultaat betekent een fout. Zie de programmeurshandleiding voor de betekenis van de code.

 

 


 

 

HOME PICOSOCPE OVERZICHT PAGINA Bestellen Contact

(C) 2011 DDS Scope Trading Alle rechten voorbehouden.   ( TUSSENTIJDSE PRIJSWIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN )