Makkelijk en snel bestellen?

Klik hier om naar onze nieuwe webshop te gaan. 

POSSIO FAQ


Vraag:

Ik wil de faxen met mijn Possio naar een klant of leverancier faxen,  echter hun centrale kan geen faxen ontvangen die met een mobile fax met 06 nummer word verzonden.
Ook komt het wel eens voor dat onze klant geen Fax heeft, maar wel een Email adres.

ANTWOORD:

Het kan voorkomen dat de centrale alle 06-oproepen automatisch als voice ziet ( de centrale maakt van het fax vlaggetje een voice vlaggetje), ook al is dit een fax-  document hierdoor komt de fax niet aan. U kunt dit aanpassen in de centrale maar hiervoor moet u ondersteuning krijgen van de fabrikant van de centrale, deze geeft dat niet altijd!

Er is een alternatieve manier wanneer de betreffende partij geen- of geen werkende fax heeft om de fax te laten verzenden als bijlage in een E-mail.
U kunt dan een GRATIS "faxnummer" aanvragen die alles wat u ontvangt doorzend in een bijlage naar uw email adres. U kunt dit doen op: https://makro.jumpservices.com/mgm
Deze zend dan het ontvangen fax document door naar uw E-Mail adres hij word dan afgeleverd met een foto bijlage. Deze kunt u vervolgens desgewenst uitprinten.

VRAAG:

Ik wil de Possio gaan gebruiken met een nieuw simkaartje maar heb soms problemenmet ontvangen (vooral in het buitenland)

ANTWOORD:

Nieuwe Simkaarten ookal USIM kaarten kunnen problemen geven, vraag bij uw provider een simkaart van het oude type (niet USIM) aan. Waarschijnlijk zullen uw problemeb zich nu niet meer voordoen

VRAAG:

Ik heb een Nokia 6310i en het rode zandlopertje blijft knipperen (configuratie/initialisatie probleem)

ANTWOORD:

Kijk of al uw bedrading goed aangesloten is, zo ja, laat hem aangesloten en zet nu uw telefoon uit en dan 3 sec wachten en dan weer aan. (nu initialiseert de Possio PM70 de GSM en het te gebruiken protocol.) het rode zandlopertje is nu als het goed is uit.
Mocht nu uw zandlopertje nog blijven knipperen dan heeft uw GSM een software update nodig. U kunt uw software versie opvragen door in te toetsen op uw GSM *#0000# (is deze versie onder 4.10 dan zal hij niet goed functioneren) voor een gratis software update kunt u zich wenden tot Nokia op www.nokia.nl

Vraag:

Hoe kan ik het IMEI nummer opvragen van mijn GSM?

ANTWOORD:

Toets in *#06#

Vraag:

Wanneer ik een nieuwe 06 GSM aansluiting in gebruik neem, wat moet ik dan instellen?

ANTWOORD:

Toets in uw gsm het volgende in        ##002#   en maak dan verbinding.

Het antwoord wat u in het display ziet verschijnen is: DOORSCHAKELEN GEANNULEERD  
Doorschakel functie is nu uitgezet!

Vraag:

Ik verzend een fax met de possio PM70 naar ons kantoor. De fax op kantoor ontving netjes onze mobile faxen, maar nu niet meer!
Er is wel sinds kort een nieuwe ISDN centrale ge�nstalleerd!

Antwoord:

Op het ISDN nummer op uw kantoor staat op het FAX ISDN nummer SPEECH aan , dit is eigenlijk alleen voor spraak verbindingen, u dient de centrale te configureren met "Combi toestel aansluiting" waarbij de 3,1KHz Audio carrier word geactiveerd!

Ook kan het helpen als u *41#* voor het faxnummer intoetst (dit is de activatie voor FAX bij Ericsson centrales).

Vraag:

Als iemand vanaf een vaste locatie een fax wil zenden, en degene die naar
U faxt weet zeker dat hij niet uw GSM spraak/telefoonnummer maar uw GSM/ faxnummer
heeft gekozen, maar toch gaat Uw telefoon gewoon over ( uw Fax neemt dus niet op ), dan
probeert men U te faxen met een fax die op een I.S.D.N. lijn staat.

Antwoord:

Het probleem zit dus niet bij U, maar bij degene die U probeert te
faxen, er zijn waarschijnlijk 2 manieren om de I.S.D.N. lijnen aan te passen. De lijnen kunnen aangepast worden door een installatie monteur van de telefooncentrale centrale. (niet alle centrale's kunnen aangepast worden), lukt dit niet dan kan KPN telecom de lijnen aanpassen.

De volgende instellingen moeten in uw telefoon centrale worden aangepast.
Uitgaande faxen: 3.10 KHz Audio
Inkomend           :   Accept All  ( Alles accepteren.)

Als dit goed is gedaan moeten zij zonder problemen van een kantoor pand met ISDN aansluiting naar een
GSM fax nummer kunnen faxen.

Ook kan het helpen als u *41#* voor het faxnummer intoetst (dit is de activatie voor FAX bij Ericsson centrales)

Vraag:

Inkomende fax problemen 2

Antwoord:

Bij sommige telefooncentrales wordt soms automatisch [via LCR] een goedkopere route gekozen om naar mobiele nummers te bellen. In de praktijk is het gebleken dat het fax-signaal bij sommige carriers [16xx-code] verloren gaat. Als oplossing hiervoor kan de KPN-code 1655 voor het mobiele faxnummer kiezen om alsnog via het vaste netwerk van KPN naar de Possio te bellen.

Vraag:

Het faxen van een ISDN fax (groep 4) naar een GSM modem/gateway blijkt in de praktijk haast onmogelijk!

Antwoord:

Een 'eenvoudige' workaround ziet er als volgt uit: laat de persoon vanaf de ISDN fax naar een (ander) SIM-faxnummer faxen dat niet ingelogd is in het netwerk. Afhankelijk van de provider zal de fax in de fax-mailbox terecht komen.
De eigenaar van deze SIM-kaart zal vervolgens een notificatie uit het netwerk ontvangen dat er een faxbericht staat te wachten. Vervolgens kan aangeven worden naar welk faxnummer het faxbericht (door)gestuurd dient te worden.
Omdat er nu GSM-GSM communicatie plaatsvindt, bestaan er geen compatibiliteits problemen meer!

Zie ook:
- KPN, trefwoord 'faxmail': https://www.kpn.com/kpn/show/id=288260/sc=4bad4c
- Vodafone, trefwoord 'faxservice':
https://www.vodafone.nl/zakelijk/mobiele%20diensten/datadiensten/fax%20en%20data/faxservice/wat%20is%20het/

Vraag:

Waneer ik de PM70 aansluit met de orginele Possio PCC card Phone, krijg ik steeds de melding SIM ? (SIM staat in het kaart icoontje)

Antwoord:

U heeft een simkaard zonder pincode in de Possio Card Phone geplaatst, haal de simkaart uit de card phone, plaats deze in uw
normale GSM toestel en plaats daar een pincode op. Vervolgens plaats u de simkaart weer in de Possio , voer de nieuwe 
pincode in (nadat de possio fax daarom vraagt!) sluit vervolgens af met de grote groene middelste start knop!

Vraag:

Ik heb ��n enkele vraag over de Possio Greta tot dusver: Op moment dat er drie maal een foutieve pincode is ingevoerd wordt gevraagd om een pukcode, die kan ingevoerd worden echter wordt dan niet een normale procedure gevolgd van een nieuwe pincode invoeren, er blijft een puk blokkade. Hoe wordt er op de Possio Greta om gegaan met de pukcode, welke procedure moet dan gevolgd worden?
Ik heb zowel de Greta handleiding als de Possio website er op nageplozen, zonder dat ik er iets van traceer.

Antwoord:

Als u de PIN-code drie keer fout invoert, wordt de SIM-kaart geblokkeerd. Om de kaart te deblokkeren heeft u de PUK-code nodig. De PUK-code bestaat uit acht cijfers. Deze heeft u ontvangen bij de aanschaf van de mobiele telefoon met SIM-kaart.

Om de SIM-kaart te deblokkeren toets u:

**05*PUK-code*nieuwe PIN-code*nogmaals nieuwe PIN-code#. Werkt deze procedure niet, volg dan de aanwijzingen van het toestel zelf.


Het beste is om de simkaart dan uit de Possio Greta te halen en dan in uw mobieltje te doen.

Als u de PUK-code tien keer fout invoert, wordt de SIM-kaart geblokkeerd en heeft u een nieuwe SIM-kaart nodig.

Vraag:

Ik beschik nog over het oude type fax, namelijk de PM80, daar is de PCC phone card van defect, past daar ook de Possio PCC op van de nieuwe PM70?

Antwoord:

Neen jammer genoeg niet, de nieuwe possio phone card past alleen op de nieuwe PM70 fax.

Vraag:

Mijn PM80 ( oud model), is overleden, echter de PCM CIA phone card is nog goed, past deze ook de nieuwe Possio PM70?

Antwoord:

Het werkt alleen als de phone kaart van het merk Nokia is met type aanduiding RPM-1. In dat geval hoeft u alleen maar een losse PM70 aan te kopen en daar zet u de RPM-1 weer in. Let wel op dat de PM80 lichtnet en 12V adapters van de PM80 niet op de nieuw PM70 passen.

Vraag:

Mijn fax doet het wel maar print niet nadat ik de faxrol heb vervangen.

Antwoord:

Het papier dat gebruikt wordt is thermisch papier dit kan maar aan 1 zijde bedrukt worden u dient de faxrol dus andersom in de fax te plaatsen. Het gebeurd vaker dat alternatief merk papier aan de verkeerde zijde bedrukt moet worden. Voordat men de rol plaats kunt u dat met de nagel controleren. Kras er met de nagel over heen en u ziet welke de zwarte druk zijde is.

Vraag:

Ik wil snelkeuzenummers op mijn fax zetten zodat ik met maar 1 cijfer een voor geprogrameerd nummer kan faxen, echter in de handleiding staat dat dit met sms strings moet gebeuren.

Antwoord:

U kunt dit inderdaad met met een sms-string programmeren echter dit is erg omslachtig. U kunt beter de simkaart uit de fax halen en deze in een normale gsm stoppen. Met deze GSM programeerd u dan het GSM-nummer met bijbehorende naam op de simkaart. Daarna kunt u de simkaart gebruiken met de fax

                                              Possio pm70: compatibility
NOKIA MOBILE PHONES

TELEPHONES FUNCTIONALITY
3-Series (Dual band) NO, no modem.
51-Series NO, no modem.
5210 (Dual band) NO, no modem.
5510 (Dual band) NO, no modem.
6090 OK, with PM70 s/w R1G. Used with Nokias Serial cable for RS232 (DLR-3) together with the Possio Serial cable with RS232 contact.
It is important to switch on the phone before PM70 is connected.
Tested with s/w versions: 5.13, 5.20 and 5.30
61-Series NO, no modem.
6150 (Dual band) NO, no modem.
6210 (Dual band, HSCSD) OK, with PM70 s/w R1E or later. Used with Nokias Serial cable for RS232 (DLR-3) together with the Possio Serial cable with RS232 contact.
Tested with s/w versions: 3.01, 4.27, 5.02 and 5.56. S/w 4.36 is not recommended.
6250 (Dual band) OK, with PM70 s/w R1E or later. Used with Nokias Serial cable for RS232 (DLR-3) together with the Possio Serial cable with RS232 contact.
Tested with s/w version: 5.03
6310 (Dual band, GPRS, HSCSD, Bluetooth�) OK, with PM70 s/w R1G. Used with Nokias Serial cable for RS232 (DLR-3) together with the Possio Serial cable with RS232 contact.
Tested with s/w version: 4.10
6510 (Dual band, GPRS, HSCSD) NO, reports indicates that it does not support faxclass 2.
7110 (Dual band) OK, with PM70 s/w R1E or later. Used with Nokias Serial cable for RS232 (DLR-3) together with the Possio Serial cable with RS232 contact.
Tested with s/w 4.94
7650 (Dual band, GPRS, HSCSD, Bluetooth�) NO, not tested yet.
8210 (Dual band) NO, no modem.
8310 (Dual band, GPRS, HSCSD) NO, reports indicates that it does not support faxclass 2.
88-Series (Dual band) NO, no modem.
9110 OK, with PM70 s/w R1E or later. Used with Nokias Serial cable for RS232 (DLR-2) together with the Possio Serial cable with RS232 contact.
Automatic SMS printing is not working.
Important:
The 9110 modem switches off after 20 minutes of inactivity. Activate the cable fax modem with 19200 bps in 9110 under "System" and then connect it to PM70.
Tested with s/w version: 4.05E
9210 (Dual band) OK, with PM70 s/w R1E or later. Used with Nokias Serial cable for RS232 (DLR-2) together with the Possio Serial cable with RS232 contact.
Automatic SMS printing is working.
Tested with s/w 3.54
See 9110 for more instructions.
NOTES: When disconnecting your Nokia from the PM70 the first incoming SMS might be missed due to reconfiguration of the phone. To avoid this problem it is impertative to restart your phone after disconnecting the PM70.

 

Terug naar de Possio PM 70 PAGINA

ANTENNE PAGINA

HOME

BESTELLEN

E-Mail voor vragen aan DDS.
(C) 2011 DDS Electronics Europe B.V.  Alle rechten voorbehouden.  
( WIJZIGINGEN IN PRIJS EN MODEL, EVENALS TEKST FOUTEN VOORBEHOUDEN )